Vattentrask

Vattentrask, eller Water treadmill som det också kallas, är mycket skonsamt och passar bra för nästan alla hundar och katter, förebyggande eller som rehabträning. För djur som inte är så förtjust i vatten så kan vattentrasken vara en inkörsport till simträningen.

Fördelar med vattentrask

Fördelen med vattentrask är att man kan starta med denna träning snabbare än vid simträning för vissa typer av skador. Här vi kan styra vattenhöjd och påfrestningen på ett annat sätt än i poolen. Det gör att överviktiga djur kan bygga upp sin kondition på ett skonsamt sätt.

Vattentrasken likt simträning belastar inte djurets leder men bygger ändå muskler och bra kondition. Vattnet ger ett visst motstånd och reducerar hundens vikt och minskar belastningen på lederna.

Många hundar gillar inte att simma men eftersom de här har markkontakt så brukar de känna sig mer trygga. Djuret lär sig hantera sin oro för vatten och kanske senare prova på bassängträning.

Här har våran vattentrask en stor fördel när man kan hissa upp golvet så man lättare kan hålla i djuret.

Vattentrask i friskvårdssyfte

Rehabilitering av skador eller andra tillstånd

Hur går det till?

När man kommer ska hunden duschas av lite för att vattnet ska hålla god kvalitét och för att minska slitaget på maskinen. Hunden får gå in i trasken och vi börjar försiktigt fylla på med vatten. Vattenhöjden beror på vilken skada eller storlek din hund har. För små hundar hissar vi upp löpbandet så dom har nära kontakt med sin ägare. Vi startar bandet försiktigt så att hunden hinner förstå vad den ska göra.
Hastigheten och tidslängden avgörs individuellt och vilket mål vi har med just dagens besök.

Vattentrask speciellt anpassad till små djur

Vattentrasken har ett höj- och sänkbart band vilket är optimalt för små hundar och katter som då får en närmare kontakt med sina ägare. Den har även en incline som gör att vi kan ställa in lutning av bandet så hunden går i upp- eller nerförsbacke vilket gör att vi kan anpassa behandligen till djurets behov.

Vattentrask liten hund stockholm
Vattentrask liten hund katt höjbar 2

Vattentrask i friskvårdssyfte

Vattentrask är bra träning för viktminskning, för att öka styrkan och för att träna upp konditionen, till exempel för jakthundar som vill komma i form inför jaktsäsongen, eller för hundar som dragit på sig lite för mycket vikt. 

Vattentrask passar bra för hundar med dålig balans eller ryggproblem. Man kan bygga upp muskler och få ett ökat rörelseomfång på ett tryggt sätt. Med olika vattenhöjder och hastighet kan man individanpassa träningen mer specifikt än för simträning i poolen.  

Boka ditt första vattentrask-pass så hjälper vi er igång!

Vattentrask 45 min

Vattentrask genomförs alltid tillsammans med utbildad personal

Kampanjpris!

Prova på

250 kr* (ord. pris 300 kr)

1 gång

500 kr

5 gånger

2250 kr

10 ggr – vardagar kl. 9-15

3500 kr 

Kampanpris!

10 ggr

3000 kr* (ord. pris 4000 kr)

* Kampanjen gäller 1 köp per kund fram till 30 sep 2024. Avbokningspolicy: Avbokning kan göras senast 24 timmar före bokning. Alla priser gäller fram till 30 sep 2024.

Rehabiliterande vattentrask

Har din hund eller katt en skada eller behöver återhämta sig från operation, då kan vi hjälpa till med rehabilitering.

Rehabilitering är en avgörande del av behandlingen vid många olika tillstånd. Vid problem som inte opereras kan rehabträning hjälpa hunden att bygga upp muskler och få tillbaka ett naturligt rörelsemönster. Är ditt djur i behov av rehabilitering be din veterinär att skicka en remiss till oss!

Hur går det till?

När vi träffas första gången gör vi alltid en genomgång av djuret för att se vilka behov som finns och hur vi kan lägga upp träningen på bästa sätt. 

Kontakta oss gärna om du har frågor kring hur en rehabplan kan se ut för just er.

Stora rehabkortet – 60 min 

I vårt rehabkort ingår alla typer av rehabträning för att ditt djur ska få en optimal behandling: Vattentrask, rehabsim, laserbehandling, 4 leg check, elektronisk balansplatta och vibrationsplatta. 

Ett tillfälle

740 kr

5 gånger

3700 kr

10 gånger

6850 kr

Avbokningspolicy: Avbokning kan göras senast 24 timmar före bokning. Alla priser gäller fram till 30 sep 2024.

Kontakta oss direkt eller be din veterinär att skicka en remiss till oss!